Categorie 1 grond

Wat is categorie 1 grond en waarom gebruiken we die term niet meer?

Wilt u nagaan of u te maken heeft met categorie 1 grond en of u daar op kunt gaan bouwen? We gebruiken de term inmiddels niet meer, partijkeuringen kunnen we vandaag de dag classificeren in een aantal nieuwe klassen. Dat neemt niet weg dat onze specialisten nog goed weten wat u bedoelt met categorie 1 grond in bijvoorbeeld Zeeland en Gelderland, of een van de andere provincies waarin we actief zijn.

Nieuwe benamingen grond

  • We maken bij partijkeuringen gebruik van een aantal nieuwe classificaties, te weten:
  • AW klasse: grond die voldoet aan de achtergrondwaarde, voorheen ‘schone grond’
  • Wonen klasse: voorheen was die MVR-grond
  • Industrie klasse: voorheen was dit categorie 1 grond
  • Sterk verontreinigde klasse

Categorie 1 grond is wat dat betreft geschikt voor de plaatsing van industrie, indien u een bouwvergunning wilt aanvragen voor de bouw van woningen dient de grond aan de eisen voor een hogere klasse te voldoen. Uiteraard kunnen onze specialisten u meer vertellen over categorie 1 grond en de mogelijkheden die u heeft met deze ‘industrie klasse’, zodat u goed weet waar u aan toe bent.

Grondonderzoek laten uitvoeren

Wilt u nagaan of u te maken heeft met categorie 1 grond in Zeeland en Gelderland, bijvoorbeeld om daar industrie op te kunnen gaan bouwen? We werken in die beide provincies, maar zijn ook elders actief. We voeren bijvoorbeeld grondonderzoeken uit in Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland, Gelderland, Flevoland en Noord-Holland. Daarnaast kunnen we u van dienst zijn met een deskundig advies of de sanering van verontreinigde grond. Dit is uiteraard van toepassing op het moment dat een milieu onderzoek uitwijst dat er sprake is van sterk verontreinigde grond, wij kunnen er dan voor u voor zorgen dat u categorie 1 grond kunt laten ontstaan.

Advies en sanering door AT Milieu Advies

Wilt u gebruik maken van categorie 1 grond en bent u benieuwd wat er komt kijken bij een grond onderzoek, een eventuele sanering en de uiteindelijke geschiktheidsverklaring die u kunt ontvangen? Wij kunnen u daar uitstekend over adviseren, onze specialisten hebben zowel de kennis als de ervaring daarvoor in huis.

Wilt u direct meer weten over categorie 1 grond in Zeeland en Gelderland, of een ander deel van het land?

Neem vrijblijvend contact op, we vertellen u er graag meer over. Of vraag direct een offerte aan.

 

 

Vraag vrijblijvend offerte op